Far Cry 5

Mina eskapader i playstation-land fortsätter, nu senast med Far Cry 5. Det var mitt första intåg i en spelserie som kommit en bit på vägen, så jag kan inte jämföra det med några tidigare kapitel i den. Skulle tro att jag kommit ungefär halvvägs in i spelets story, så långt är det jäkligt roligt.

Far Cry 5 är kaotiskt, har massor med saker att göra och jäkligt snyggt (för första gången känner jag att det hade varit kul att ha ett ps4 pro för att lyfta grafiken ytterligare ett snäpp, även om den är bra på mitt vanliga PS4). Om det är någonting som brister i FC5 så är det kanske lite hur de hanterat storyn. Det har hänt flera gånger att jag helt enkelt inte kunnat ta några uppdrag i huvudstoryn för att det inte funnits några. Jag har helt enkelt fått göra andra grejer, ta tag i sidemissions, jaga och fixa med annat smått och gott. Tids nog händer någonting av sig självt som för in mainstoryn igen, men jag tycker liksom att det är lite konstigt. Det går så att säga inte att endast spela storyn, att följa den i ett svep från början till slut, man måste ibland vänta in spelet.

Det är dock ett ganska litet klagomål för ett spel som lyckas vara så kaotiskt roligt. Vilka andra spel finns det där man ska anfalla en av fiendens utposter för att när man väl kommer dit upptäcka att en björn hunnit före? Om det låter galet och osammanhängande så är det för att det är det.

FC5 är varmt rekommenderad för den som vill ha 40+ timmar av kaos och dumt kul. Lite som att se en korkad actionfilm, man vet att det som händer i den här är helt osannolikt och orealistiskt, men det är ändå så jäkla kul.