Paus + två indiespel

Jag var tvungen att ta en kort paus efter att ha spelat igenom Witcher, inklusive två expansioner som i sig nästintill hade kunnat vara hela spel. Vet inte exakt hur många timmar det tog att spela igenom allt, men jag har spelat rätt mycket i totalt tre veckor. Tusan, 70 h+ är det i alla fall. Fick i princip en smärre depp när jag väl var klar. Det blir väl så när man lärt känna och hänga med ett antal karaktärer så intensivt under en tid. Jag tog därför en kortare paus när jag var klar.

Pausen varade några dagar. Inte så jättesugen på att ge mig i kast med något stort spel i stil med the Witcher så jag satsade istället på att köpa två mindre indiespel från Playstation store: What Remains of Edith Finch och Firewatch. De tog ungefär 3-4 h vardera att spela igenom vilket kändes helt lagom och var precis vad jag var ute efter. Behöver kanske inte nämnas att något av dem var upplevelser på den massiva nivå som de större spel jag spelat tidigare, men inget av dem lämnade mig heller helt oberörd.

What Remains of Edith Finch var en fin liten historia om en kvinna som gräver sig igenom sin olycksdrabbade familjs historia. Det var som en videospels-variant av en Wes Anderson-film, färgstarkt med en touch av magisk realism. Firewatch var betydligt mer grundat. I det spelar man som en man som separerat från sin fru till följd av att hon olyckligt drabbats av förtida demens. Henry, som mannen heter, söker sig till vildmarken och tar jobb som skogvaktare, med särskilt ansvar att hålla utkik efter skogsbränder. Där lär han via sin walkie talkie känna en annan skogvaktare vid namn Delilah och det hela utvecklar sig till en fin liten historia. Får se om jag återkommer till de här spelen i separata poster vid ett senare tillfälle.