PS4 vs PC

Jag brukade verkligen älska att spela spel som Counterstrike, Dota och andra på datorn. I det här läget när jag spenderat några veckor med att spela PS4 så känns det som att jag missat en hel del.

Det här skulle nog många tycka är någonting som inte spelar någon roll, men delvis så är storsläpp till konsoller lite som när storfilmer går upp på bio. Det blir helt enkelt något av ett spektakel (på ett bra sätt). Man känner en viss gemenskap i vetskapen om att det sitter andra spelare runtom i världen och delar samma erfarenheter som en själv.

På PC är det mer splittrat, och på sätt och vis mer inriktat mot spel som man spelar under längre tid (som tidigare nämnda Dota eller Counterstrike). Än en gång ligger det nära till hands att likna spel till ps4 vid filmupplevelser. Det är ju få filmer man går och ser om och om igen. Beroende på vilket spel det är så spenderar man någonstans mellan 20-50 timmar med det och sedan går man vidare till nästa upplevelse. Jag måste säga att jag verkligen tycker om det och att det inte alls skulle bli som jag förväntade mig när jag insåg att jag inte skulle kunna spela på datorn mer på ett bra tag.

Jag kommer nog fortsätta att skriva om de spel jag spelar. Kommer förmodligen kolla in både nya spelsläpp och äldre titlar. Gamla spel kan vara kul att kolla in, det verkar finnas en hel del intressant, sedan så är de ju i många fall billiga att köpa alternativt byta till sig.

In other news så har jag fått ett deltidsjobb. Det är i alla fall ett steg på vägen till att kunna flytta från morsan (som jag bor med just nu). Jag hoppas att det ska gå vägen inom en snar framtid.